ΟΠΑΝΔΑ: Ένας ακόμη ελεύθερος χώρος πρασίνου και άθλησης προστίθεται στην «καρδιά» της Αθήνας

Αθλητισμός
Typography

Ύστερα από μια δεκαετία εγκατάλειψης και παρακμής, ένας ακόμη πολύτιμος χώρος πρασίνου και άθλησης, το ιστορικό πάρκο της Κονίστρας στα Πετράλωνα, επανεντάσσεται στη ζωή των Αθηναίων. Πρώτο βήμα για την ολική ανάπλαση του χώρου είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των δύο γηπέδων μπάσκετ και του γηπέδου τένις που βρίσκονται εντός του πάρκου, η οποία έγινε μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

 

Η δράση εντάσσεται στον συνολικό και υπό εξέλιξη σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων για πλήρη εκσυγχρονισμό της πλειοψηφίας των ανοικτών αθλητικών κέντρων της Αθήνας (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις) έως το τέλος της παρούσας θητείας.

Για το έργο της ανακατασκευής, έγινε αποδοχή της δωρεάς από τη Novibet και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέσω της πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας Giant Heart: Η Νovibet, επιτελεί ένα σημαντικό έργο, καθώς -ανταποκρινόμενη σε αιτήματα πολιτών- ανακαινίζει γήπεδα σε γειτονιές, με σκοπό όλα τα παιδιά να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κ. Μπακογιάννης: «Η στρατηγική μας για την αναζωογόνηση του δημοσίου χώρου αποφέρει καρπούς»

«Η στρατηγική μας για μία πόλη βιώσιμη και ανθεκτική ήδη αποφέρει καρπούς. Θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερο ποιοτικό χώρο στους Αθηναίους και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε με προσεκτικό σχεδιασμό. Σήμερα, στα Πετράλωνα γίνεται ένα ακόμη βήμα. Ύστερα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και νομικών εκκρεμοτήτων, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε με την καθοριστική συνδρομή της εταιρείας Novibet, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» να αναμορφώνει τους χώρους του πάρκου, αναβαθμίζοντας σε πρώτη φάση τα γήπεδα. Μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας μας θα έχουμε παραδώσει στην πόλη και στους κατοίκους της, πλήρως αναβαθμισμένο το 80% των αθλητικών μας χώρων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η δημοτική αρχή αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και δημιουργεί συμμαχίες, ενώνοντας δυνάμεις με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να αποδώσει στους Αθηναίους περισσότερο, αλλά και ακόμη πιο ποιοτικό δημόσιο χώρο, με σύγχρονο εξοπλισμό και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου», μέσω του οποίου ο Δήμος Αθηναίων καταφέρνει για ακόμη μια φορά να δώσει πνοή σε ένα ιστορικό πάρκο, αυτό της Κονίστρας, που είναι συνδεδεμένο από το 1923 -οπότε δημιουργήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων- με τους ανθρώπους και τις μνήμες της γειτονιάς.

Το σημαντικό για τα Πετράλωνα και την Αθήνα  πνεύμονα πρασίνου, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων, ο οποίος επί μία δεκαετία παρέμενε κλειστός και εγκαταλελειμμένος, ώσπου η σημερινή δημοτική αρχή τον διεκδίκησε νομικά, κέρδισε την κυριότητά του και σχεδίασε από την αρχή την αναμόρφωσή του.

Οι νέες, αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κονίστρα έχουν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους και καθημερινά υποδέχονται εκατοντάδες Αθηναίους, κάθε ηλικίας, που αγαπούν την άθληση.

 

Δείτε

ΕΔΩ το βίντεο για τα έργα αναβάθμισης 

στο πάρκο της Κονίστρας

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων