Δημιουργική δράση: Ας γράψουμε στον Αϊ-Βασίλη

Πολιτισμός
Typography

 Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζει τις διαδικτυακές δημιουργικές δράσεις με τον τίτλο ¨Ας...”. Σκοπός είναι τα παιδιά, συντροφιά με τους γονείς τους, να κρατήσουν δυνατή την επαφή τους με τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες.

Οι δράσεις είναι σχεδιασμένες με σύντομο και ξεκάθαρο τρόπο, ακολουθώντας φιλαναγνωστικές και παιδαγωγικές πρακτικές. 

Στόχος των δράσεων είναι η παροχή ευκαιριών στα παιδιά και στις οικογένειες, μέσω εναλλακτικών προτάσεων, να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους προς όφελος της προσωπικής ανάπτυξης, της δημιουργικής έκφρασης και της ψυχαγωγίας. Θα μπορεί ο καθένας να διαβάζει τις οδηγίες, να τις εκτυπώνει ή να τις αντιγράφει και να απολαμβάνει στο σπίτι του μια μικρή φιλαναγνωστική εμπειρία. Οι δράσεις θα απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 15 ετών.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά να γράψουν και να στείλουν το δικό τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Πως μπορούμε άραγε να επικοινωνήσουμε με τον Άγιο Βασίλη; Πως θα μάθει τι θέλουμε για δώρο; Ξέρει άραγε πού μένουμε για να μας φέρει το δώρο μας; Και τι θα γίνει με όλα αυτά τα νέα που θέλουμε να του πούμε και δε θα προλάβουμε;

Διαβάζουμε το απόσπασμα από το βιβλίο «Γιορτινά Παραμύθια, Μελωδικά Χριστούγεννα» σε απόδοση του Φίλιππου Μανδηλαρά, το οποίο υπάρχει στη συλλογή της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σταθμού Λαρίσης:

 «Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, γεια σου!

Με λένε Ρίγκο και την Πρωτοχρονιά θέλω να μου φέρεις ένα καινούριο ποδήλατο. Σε παρακαλώ, καν΄το να είναι κόκκινο, να έχει φρένα στο τιμόνι και σημαιούλες.»

Γιορτινά Παραμύθια, Μελωδικά Χριστούγεννα,  απδ. Φίλιππος Μανδηλαράς, 2005, εκδόσεις Πατάκη

Ας ζωγραφίσουμε το δώρο που ζήτησε ο Ρίγκο από τον Άγιο Βασίλη. Εκτυπώστε εδώ

Ξέρετε άραγε τι θέλετε για δώρο την Πρωτοχρονιά; Μπορείτε να γράψετε κι εσείς ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να του πείτε όλα αυτά που θέλετε. Στη συνέχεια μπορείτε να βάλετε το γράμμα μέσα σε φάκελο και να το ταχυδρομήσετε. Εάν θέλετε μπορείτε να του στείλετε μία ζωγραφιά.

Ας γράψουμε στον Άγιο Βασίλη.

Εκτυπώστε εδώ το γράμμα & Εκτυπώστε εδώ τον φάκελο

Εάν δεν έχετε γράψει και δεν έχετε στείλει ποτέ γράμμα σε κάποιον μπορείτε να δείτε δύο από τις προηγούμενες δράσεις της Παιδικής Βιβλιοθήκης Στ. Λαρίσης και να ανακαλύψετε πως μπορούμε να γράψουμε και να στείλουμε ένα γράμμα. Πατήστε πάνω στα παρακάτω links.

https://www.opanda.gr/index.php/politismos-dimos-athinaion/2679-dimiourgiki-drasi-as-steiloume-ena-gramma &
https://www.opanda.gr/index.php/politismos-dimos-athinaion/2681-dimiourgiki-drasi-as-steiloume-ena-gramma-ksana 

Αν θέλετε, μπορείτε να μας στείλετε τις εντυπώσεις σας για τη δράση μέσω email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων