Δημιουργική δράση: Ας παίξουμε παλιά παραδοσιακά παιχνίδια

Πολιτισμός
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) συνεχίζει τη σειρά δημιουργικών δράσεων που αφορούν στο βιβλίο με τίτλο: «Ας…»., θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αξιοποιήσουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους προς όφελος της προσωπικής ανάπτυξη

Αυτή τη φορά βγαίνουμε στο πάρκο της Παιδικής – Εφηβικής Βιβλιοθήκης δήμου Αθηναίων στο Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ) και προσκαλούμε παιδιά 7 έως 12 χρονών κάθε Πέμπτη του Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 – 12:00 και με αφορμή το βιβλίο της ΜαρούλαςΚλιάφα και Ζωής Βαλάση "Ας παίξουμε πάλι", να αναβιώσουμε και να μάθουμε τα παλιά ομαδικά παιχνίδια (π.χ. αγαλματάκια, κουτσό, λάστιχο, τσουβαλοδρομίες).

Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους  και να διασκεδάσουν ερχόμενα σε επαφή με τα παλιά ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια (ομαδικά, ζευγαρωτά, παιχνίδια- αντικείμενα, λαχνίσματα και απαγγελίες, παιχνίδια δράσης ή λεκτικής ετοιμότητας), περισσότερα εκ των οποίων παίζονταν σε εξωτερικούς χώρους (γειτονιές, αλάνες, κ.α.). Tα παιδιά θα μάθουν με ποια παιχνίδια μεγάλωσαν οι γονείς τους, οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους, αλλά και οι παλιότεροι.

Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Για παιδιά 7-12 ετών

Μέγιστος αριθμός παιδιών έως 8 άτομα

Θα γίνεται κράτηση θέσεων ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)  ή τηλεφωνικώς (210-6929736)

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων
Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ)
Λάμψα& Τριφυλίας, Αμπελόκηποι

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων