«Αναφορά στον Γκρέκο» με τον Τάκη Χρυσίκακο

Θέατρο
Typography

Το τελευταίο έργο τού μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, «Αναφορά στον Γκρέκο», παρουσιάζει στην ομώνυμη θεατρική παράσταση το Κέντρο Λαϊκού Θεάτρουυπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης, το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 9μ.μ. στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μουσείο.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί Σταύρος Ψαρουδάκης και Απόστολος Κουνής.

Το έργο αποτελεί ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο συγγραφέας, μια «αναφορά» σχετικά με τους στόχους και τις προσπάθειές του. Μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Συντελεστές
Θεατρική προσαρμογή / Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος | Συνεργάτης σκηνοθέτης: Εμμανουέλλα Αλεξίου | Εικαστική Επιμέλεια: Βάλια Μαργαρίτη | Λύρα / τραγούδι: Σπύρος Ψαρουδάκης | Κιθάρα / Κοντραμπάσο: Απόστολος Κουνής

Το Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου και περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων με  δωρεάν συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και χορού και κινηματογραφικές προβολές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του φεστιβάλ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 
τηλ.: 210 52 84 800.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου:
Πατησίων 44

Με τη συνεργασία:
se sinergasia
Χορηγοί Επικοινωνίας:
xorigoi epikoinwnias

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων