Απονομή Πανδωδεκανησιακού Βραβείου Βασίλη Μοσκόβη

Βιβλίο
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων απονέμει, την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στις 19.30, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του  Πνευματικού Κέντρου, το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη για τo έτος 2015. Βραβεύεται για το έτος 2015, Η συγγραφέας που βραβεύεται είναι η Μαρία Τουλαντά - Παρισίδου για το έργο της «Μητρώον από το Αρχείο παλαιών πολεμιστών και αντιστασιακών Δήμου Κω» έκδοση Δήμου Κω. Επίσης, θα απονεμηθούν τιμητικοί  έπαινοι στους συγγραφείς:

  • Εμμανουήλ Μιχαήλου για το έργο του « Η Κάλυμνος μέσα από αναγεννησιακούς χάρτες 15ος – 17ος αιώνας » και
  • Κυριάκο Ι. Φίνα για το έργο του « Η Λίνδος, Παιδεία και Πολιτιστική Πορεία ».

Ο Βασίλης Μοσκόβης υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα η οποία συνδύαζε το πολύπλευρο ταλέντο του Λογοτέχνη, Ποιητή, Λαογράφου και Παιδαγωγού με την γνήσια αγάπη του για τα Δωδεκάνησα, τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα και ιδιαίτερα για τον τόπο καταγωγής του την Σύμη. Με την βοήθεια της αδελφής του Ειρήνης Μοσκόβη μετέτρεψε από πολύ νωρίς το τριώροφο σπίτι του σε λίκνο της Ιστορίας και του  Πολιτισμού των Δωδεκανήσων, το οποίο αποτελεί σήμερα έναν μουσειακό χώρο με πλούσια βιβλιοθήκη και εκθέματα εικαστικού, λαογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά δώρισε το 1990 στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να διαφυλαχθεί και να αποτελεί το επονομαζόμενο σήμερα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ. Ο χώρος αυτός προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και ταυτόχρονα προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικές ομάδες. Σήμερα, η απονομή του εν λόγω βραβείου αποτελεί πλέον θεσμό και αποδίδεται ως φόρος τιμής στη μνήμη του Βασίλη Μοσκόβη.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων