Sold out η επίσημη πρεμιέρα του Ιδομενέα του Μότσαρτ που παρουσιάστηκε εχθές από το Δήμο Αθηναίων

Μουσική
Typography

 Μια μοναδική μουσική εμπειρία έζησαν οι θεατές που κατέκλυσαν το βράδυ της Δευτέρας 28 Μαρτίου το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), για να παρακολουθήσουν τη νέα μεγάλη λυρική παραγωγή, «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης» του W. A. Mozart.

 Το θρυλικό κτίριο της οδού Ακαδημίας, ο  εμβληματικός χώρος πολιτισμού με την πλούσια ιστορία, που για περισσότερα από 50 χρόνια στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή, με ενέργειες του Δήμου Αθηναίων «ξαναβρήκε τη λάμψη του», αγκαλιάστηκε από το κοινό και καθιερώθηκε εκ νέου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Η Αθήνα απέκτησε ξανά το δικό της δημοτικό θέατρο, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" το οποίο προβάλλει το σύγχρονο πολιτισμό, υποστηρίζει νέους δημιουργούς, καλλιεργεί συνεργασίες.  Μια νέα εποχή ξεκίνησε για το θέατρο «Ολύμπια», αλλά και για ολόκληρη την πόλη. 

Στη χθεσινή μεγάλη λυρική παραγωγή, ο Γιώργος Πέτρου διηύθυνε με δεξιοτεχνία ένα λαμπερό καστ Ελλήνων και ξένων σολίστ, την Εθνική Σύμφωνη Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στην ιδιαιτέρως απαιτητική και γεμάτη συμβολισμούς όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Η πλατεία του θεάτρου γέμισε με τις εκρηκτικές μελωδίες του εμβληματικού έργου αλλά και τις γεμάτες συναίσθημα φωνές των Krystian Adam, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μυρτώ Παπαθανασίου, Μιχάλη Καβάγια, Ιωάννη Καλύβα και Γιώργου Παπαδημητρίου.

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που παρακολούθησε την παράσταση δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι καλλιτεχνικές επιλογές του Ολύμπια είναι αντάξιες της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του ιστορικού κτιρίου και συμβαδίζουν όχι μόνο με τον παλμό της εποχής, αλλά και με την προσπάθειά μας ως δημοτική αρχή, να προσφέρουμε σε όλους τους Αθηναίους θεάματα υψηλής ποιότητας που προάγουν τον πολιτισμό».

 

H Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, Νίκη Αραμπατζή και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ολύμπια Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας», Olivier Descotes, υποδέχτηκαν σημαντικές παρουσίες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, , η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνά Δεσύπρη, ο επιχειρηματίας Νίκος Βερνίκος,ο Διευθυντής του Ιδρύματος Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», Γεράσιμος Ζώρας και Μάκης Φωκάς, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρης Γιοβανίδης, η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, Δηώ Καγκελάρη, η Μαρία Φαραντούρη και ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η ηθοποιός Ρένη Πιττακή, η γλύπτρια Ντέπυ Χανδρή, η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, ο Απόστολος και η Μαρία Δοξιάδη.

 

Η βραδιά έκλεισε με το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού, που αποθέωσε τους συντελεστές της παράστασης, το μαέστρο, τους σολίστ και τη δημιουργική ομάδα, αποδεικνύοντας περίτρανα για μια ακόμα φορά την αδιαπραγμάτευτη αναγκαιότητα του πολιτισμού.

Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» επιστρέφει ως πρωταγωνιστής στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και συμμετέχει δυναμικά στην επανεκκίνηση του πολιτισμού στην πόλη της Αθήνας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

26, 28, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ & 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 20:00 

Μουσική διεύθυνση - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου 
Σκηνικά: Πάρις Μέξης

Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ψωμά
Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας

Ιδομενέας: KrystianAdam 

Ιδαμάνθης: Μαίρη-Έλεν Νέζη 

Ίλια: Μυρσίνη Μαργαρίτη 

Ηλέκτρα: Μυρτώ Παπαθανασίου 

Αρβάκης: Βασίλης Καβάγιας 

Αρχιερέας του Ποσειδώνα: Γιάννης Καλύβας 
Φωνή από το Μαντείο του Ποσειδώνα: Γιώργος Παπαδημητρίου

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ
Χορωδία Δήμου Αθηναίων

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €12
Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €15
Γ’ Ζώνη: €25
Β’ Ζώνη: €30
Α’ Ζώνη: €45
Διακεκριμένη Ζώνη: €50
Προεδρικό θεωρείο: €60

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

https://www.ticketservices.gr/event/idomeneas-vasilias-tis-kritis-olympia-dimotiko-theatro-maria-kallas/?lang=el

ticket services 

Πώληση εισιτηρίων θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο.

 

Κατεβάστε βίντεο και φωτογραφίες από τις πρόβες εδώ.

Covid-19:

Στις εκδηλώσεις στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας.

Το θέατρο είναι covid free.

Η είσοδος στους χώρους του θεάτρου προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης, όπως ορίζει η ισχύουσα ΚΥΑ, ενώ πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

 

Κατά την άφιξη των θεατών στο θέατρο:

  • Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται στους θεατές να προσέρχονται στο θέατρο τουλάχιστον μία (60’) ώρα πριν την έναρξη της παράστασης
  • Κατά την είσοδο τους στο θέατρο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις
  • Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές κάθονται μόνο στις θέσεις τους και δεν αλλάζουν θέση
  • Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρικαι την έξοδό τους     
  • Μετά το πέρας της παράστασης θα γίνεται σταδιακή αποχώρηση από το θέατρο ακολουθώντας τις οδηγίες της ταξιθεσίας.

 

 

Με τη συνεργασία της ΕΡΤ

sinola ert

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

idomeneas xorigoi1

 

 

tripleta sima

 

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
210 3642540
www.opanda.gr

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων