Μουσική για μια βραδιά καρναβαλιού με τη Χορωδία δήμου Αθηναίων

Μουσική
Typography

Τι κοινό έχουν η Βενετία του 1608 και η Αθήνα του 1915-1920; Και οι δύο θα βρεθούν στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας  στις 6 Μαρτίου του 2019, στις 20:30, στη συναυλία Τον .... παλιό εκείνο τον καιρό με τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αποκριά στην Αθήνα 2019» του δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, η Χορωδία του δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει δύο αποκριάτικα στιγμιότυπα: Βενετία 1608, Παλιά Αθήνα 1915-1920 σε συνθέσεις των Adriano Banchieri, Giovanni Gastoldi, Θεόφραστου Σακκελαρίδη, Νίκου Χατζηαποστόλου, Διονυσίου Λαυράγκα, Σπύρου Σαμάρα, κ.α.

Στο πιάνο ο Θάνος Μαργέτης.
Διευθύνει ο Σταύρος Μπερής.

Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Φιλοδοξώντας να γεφυρώσει τον χώρο ανάμεσα στο αμιγώς λυρικό ή συμφωνικό ρεπερτόριο, την αθηναϊκή πολυφωνική παράδοση και τη σύγχρονη λόγια δημιουργία, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ιδρύεται το 1999 ως η τρίτη ιστορικά ελληνική επαγγελματική χορωδία και ένα από τα πέντε αυτοδύναμα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.

Αποτελούμενη από επαγγελματίες τραγουδιστές, με κλασικές σπουδές αλλά και την εμπειρία άλλων μουσικών χώρων, θεμελιώνει πρωταρχικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας και αποκτά σταθερό κοινό, παρουσιάζοντας όλα τα είδη της φωνητικής μουσικής, ελληνικής και διεθνούς, σύγχρονης και κλασικής. Λόγω του πολύπλευρου προφίλ

της γίνεται περιζήτητη από συνθέτες και αρχιμουσικούς και συνεργάζεται πλέον τακτικά με τα κορυφαία μουσικά σύνολα της χώρας και με φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, υπό την μπαγκέτα πολλών καταξιωμένων αρχιμουσικών.

Ξεχωριστές στιγμές στην πορεία της χορωδίας αποτέλεσαν οι διεθνείς συνεργασίες με τους

Jean-Michel Jarre και Ennio Morricone στο Ηρώδειο, καθώς και οι εμφανίσεις στο Πασχαλινό Φεστιβάλ της Μόσχας «Βαλέρι Γκέργκιεφ» και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης με την «Ορέστεια» του Ξενάκη υπό τη διεύθυνση του Gürer Aykal. Πρόσφατη επιτυχία της χορωδίας η συμμετοχή της στην πολυβραβευμένη ηχογράφηση της όπερας «Αλέξανδρος» του Handel για την εταιρεία Decca, με διεθνή διανομή υπό τη μπαγκέτα του Γιώργου Πέτρου. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της προσφορά, η χορωδία επιτελεί αξιόλογο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο. Τη χορωδία από την ίδρυσή της διευθύνει ο Σταύρος Μπερής.

Πληροφορίες:
Ημερομηνία:
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019
Ώρα: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη:
Η είσοδος στην παράσταση θα γίνεται δωρεάν με την επίδειξη δελτίου εισόδου.

Διανομή Δελτίων Εισόδου:
Στα ταμεία του θεάτρου από τις 11.00 έως τις 17.00 την ημέρα της παράστασης (2 δελτία/ άτομο).

Πρόσβαση:
Μετρό: Στάση Πανεπιστήμιο

Προσβασιμότητα:
Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας είναι προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στο ισόγειο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας
Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα
Τ. 210 3642540

#OlympiaNewEra

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων