Μουσικό Ταξίδι στη Ρωσία με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Μουσική
Typography

Η μουσική ιστορία της Ρωσίας αποτελεί το όχημα, με το οποίο η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων συνεχίζει την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 20:30 τα «Μουσικά Ταξίδια» της, έναν κύκλο συναυλιών που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων έως τέλη Μαΐου.

Στη συναυλία παρουσιάζονται πολλοί και σπουδαίοι Ρώσοι συνθέτες, ανάμεσά τους ο Piotr Ilyich Tchaikovsky και ο Mikhail Glinka, ο οποίος θεωρείται ο ιδρυτής της περίφημης Ρωσικής Εθνικής Μουσικής Σχολής. Επίσης, θα ακουστούν έργα των Nikolai Rimsky-Korsakov και Sergei Rachmaninoff, που θα ερμηνεύσουν δύο ανερχόμενοι νέοι σολίστες, ο βιολονίστας Νίκος Πυλαρινός και η σοπράνο Victoria Khorashunova-Diakakis.

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Οι συναυλίες του κύκλου είναι εμπνευσμένες από τη μουσική των χωρών με τη σημαντικότερη επιρροή στη δημιουργία των έντεχνων δυτικών μουσικών επιτευγμάτων και η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα των σπουδαιότερων συνθετών της κάθε χώρας, από διάφορες μουσικές περιόδους.
Στην τελευταία συναυλία του κύκλου το κοινό θα ταξιδέψει στη Φινλανδία-Νορβηγία (Πέμπτη 24/5)
.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: τ. 210 92 43 760|
 #MousikiGiaOlous

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο: Πειραιώς 100, Γκάζι
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» |Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο» |Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων