Η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων ταξιδεύει το κοινό στην Γερμανία

Μουσική
Typography

Με επόμενο προορισμό την Γερμανία συνεχίζεται, τη Δευτέρα 7 Μαΐου στις 20:30 στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, ο κύκλος συναυλιών «Μουσικά Ταξίδια» της Συμφωνικής Ορχήστρας, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων έως τέλη Μαΐου.

Στη συναυλία παρουσιάζονται τρεις κορυφαίοι Γερμανοί συνθέτες από την εποχή του  Μπαρόκ μέχρι τον Ρομαντισμό, ο Johann Sebastian Bach με την περίφημη Air από την Ορχηστρική Σουίτα αρ.3, ο Ludwig van Beethoven με την Συμφωνία αρ. 7 και ο Felix Mendelssohn  με το Κοντσέρτο του για Βιολί και ορχήστρα, με σολίστ την εξάρχουσα της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων Έφη Χριστοδούλου.

Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Αραβίδης

Οι συναυλίες του κύκλου είναι εμπνευσμένες από τη μουσική των χωρών με τη σημαντικότερη επιρροή στη δημιουργία των έντεχνων δυτικών μουσικών επιτευγμάτων και η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα των σπουδαιότερων συνθετών της κάθε χώρας, από διάφορες μουσικές περιόδους.

Στις επερχόμενες συναυλίες το κοινό θα ταξιδέψει στη Ρωσία (Τετάρτη 16/5) και τη Φινλανδία-Νορβηγία (Πέμπτη 24/5)
.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:
τ. 210 92 43 760|
 #MousikiGiaOlous

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο: Πειραιώς 100, Γκάζι
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» |Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο» |Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων