Εταιρίες που αρχίζουν από #

Κεντρική Βιβλιοθήκη

Κεντρική Βιβλιοθήκη

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, είναι μία από τις πιο παλιές βιβλιοθήκες στη Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον δήμαρχο Ανάργυρο Πετράκη το 1835 και στεγάζεται σήμερα στο παραδοσιακό κτίριο επί της οδού Δομοκού 2 στο Σταθμό Λαρίσης.

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη

Η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ) και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.

Βρεφική-Νηπιακή Βιβλιοθήκη

Βρεφική-Νηπιακή Βιβλιοθήκη

Η Βρεφική-Νηπιακή Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ) και αποτελεί την πρώτη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα μικρά παιδιά. Ανήκει στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και λειτουργεί με τη συνεργασία του διεπιστημονικού σωματείου «Διαβάζοντας Μεγαλώνω»

Υπαίθριο Θέατρο Γκράβας

Υπαίθριο Θέατρο Γκράβας

Μέσα στο σχολικά συγκρότημα και δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γκράβας βρίσκεται το Ανοιχτό θέατρο Γκράβας

Υπαίθριο Θέατρο Γουδή

Υπαίθριο Θέατρο Γουδή

Μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον βρίσκεται άλλο ένα στολίδι του ΟΠΑΝΔΑ το Ανοιχτό θέατρο ΓΟΥΔΗ.

Ιωάννειος Βιβλιοθήκη

Ιωάννειος Βιβλιοθήκη

Πρόκειται για παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η Συλλογή της Βιβλιοθήκης εκτείνεται σε όλες τις θεματικές περιοχές με ιδιαίτερο βάρος στη Λογοτεχνία (Ελληνική & Ξένη),Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Ψυχολογία, Φιλοσοφία, Εκπαίδευση (Βοηθήματα), Ιστορία, Πληροφοριακό υλικό (Λεξικά – Εγκυκλ.).

Υπαίθριο Θέατρο Κολωνού

Υπαίθριο Θέατρο Κολωνού

Στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ανήκει το  Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, το οποίο βρίσκεται μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του άλσους επί των οδών Καπανέως & Αλεξανδρείας.

Πινακοθήκη, Μεταξουργείο

Πινακοθήκη, Μεταξουργείο

Το κτίριο της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο είναι από τα παλαιότερα νεοκλασικά της Αθήνας, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen. Λειτούργησε ως εργοστάσιο μεταξιού έως το 1875 και η παρουσία του εκεί προσέδωσε και το όνομα στην ευρύτερη περιοχή.

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου και Κρέοντος 1 )  δημιουργήθηκε ένα νέο πρότυπο ψηφιακό, εκπαιδευτικό, διαδραστικό και πολυμεσικό Μουσείο ανοικτό στο κοινό, το οποίο υπάγεται στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Πινακοθήκη, Πειραιώς

Πινακοθήκη, Πειραιώς

Το κτίριο, έργο του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Κάλκου, περατώθηκε το 1875 και λειτούργησε μέχρι το 1977 ως Βρεφοκομείο. Είναι τυπικό δείγμα της νεοκλασικής αντίληψης που επικράτησε στη δημόσια και αστική αρχιτεκτονική από την ίδρυση του ελληνικού κράτους έως τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα μας.

Μουσική Βιβλιοθήκη

Το υλικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης είναι δωρεά του Νίκου Χριστόφορου Τσολάκη Πρόεδρου του Ομίλου Βετεράνων Μουσικών(Ο.ΒΕ.Μ.Ε) και δωρίθηκε στο Δήμο Αθηναίων το 2002.

 

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» λειτουργεί από το 1980 και στεγάζεται στο παλιό αρχοντικό της πρώτης Ελληνίδας λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη (1895-1965) στην Πλάκα.

Μουσείο

Μουσείο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

H λειτουργία του Μουσείου αναστέλλεται μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών για την επανέκθεση της συλλογής του.

Το Μουσείο ”Ελευθέριος Βενιζέλος” ιδρύθηκε το 1984 και στις 30 Μαρτίου 1986 άνοιξε τις πύλες του στο κοινό. Στεγάζεται σε αυτόνομο κτίριο δίπλα στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας. Ο κύριος πυρήνας των συλλογών του προήλθε από το υλικό που είχαν συγκεντρώσει οι Κρητικοί Ζαχαρίας Μακατούνης και ο γιος του Αντώνιος, ο οποίος και το δώρισε στο Δήμο Αθηναίων με σκοπό την ίδρυση Μουσείου.

[12 3  >>  
Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων