Κεντρική Βιβλιοθήκη

3.8/5 κατάταξη (78 ψήφοι)

Η Κεντρική  Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, είναι μία από τις πιο παλιές βιβλιοθήκες στη Ελλάδα.

Ιδρύθηκε από τον δήμαρχο Ανάργυρο Πετράκη το 1835 και στεγάζεται σήμερα στο παραδοσιακό κτίριο επί της οδού Δομοκού 2 στο Σταθμό Λαρίσης. Η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει σπάνιο εκδοτικό υλικό και αποτελείται από 65.000 τίτλους βιβλίων ποικίλης θεματολογίας, αρχείο εφημερίδων από το 1852 έως το 1999, αρχείο 900 τίτλων περιοδικών από το 1849 έως σήμερα, αρχείο ΦΕΚ από το 1833 έως το 2007, πλούσιο βιβλιακό και φωτογραφικό υλικό για την ιστορία της πόλης της Αθήνας.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι στη συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται οι βιβλιοθήκες των μεγάλων δωρητών του Κωνσταντίνου (Αγαθόφρονα) Νικολόπουλου, Γιώργου Χαριτάκη, Δημήτρη Καμπούρογλου, Ηλία Τσιριμώκου και Γ. & Ι. Δερβενιώτη, καθώς και η προσωπική συλλογή του Γεωργίου Βλάχου, η οποία αποκτήθηκε με αγορά.

Στη διάθεση των  χρηστών υπάρχουν δύο φωτεινά και άνετα αναγνωστήρια με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (wifi) , ηλεκτρονικό κατάλογο (opac) στον οποίο μπορείτε να ανατρέξετε κάνοντας κλικ εδώ. Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική,προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της, και μέλη μπορούν να γίνουν κάτοικοι από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Στους χώρους τις Βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα, εκθέσεις, σεμινάρια κ.α.

Πληροφορίες:
Διεύθυνση: Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, Τ.Κ. 10440

Εξυπηρέτηση Αναγνωστών-Δανεισμός :
Τηλέφωνο: 210-8236635/210-8846011

 

Προσωρινά Κλειστή:

ΔΕΥΤΕΡΑ  (Κλειστά)
ΤΡΙΤΗ  (Κλειστά)
ΤΕΤΑΡΤΗ  (Κλειστά)
ΠΕΜΠΤΗ  (Κλειστά)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  (Κλειστά)
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ
(Κλειστά)
(Κλειστά)

 

Επίσκεψεις μόνο κατόπιν ραντεβού

Εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις
Τηλέφωνο: 210-8236635

Επικοινωνία
• Τηλέφωνο: 210-8846011, 210-8236635
• e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Facebook: https://www.facebook.com/CentralMunicipalLibraryofAthens

Διεύθυνση

  • Διεύθυνση: Δομοκού 2, Στ. Λαρίσης
  • Τ.Κ.: 10440
  • Πόλη: Αθήνα

Επικοινωνία

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων