Ρομποτική και amimation για παιδιά στα Πολιτιστικά Κέντρα δήμου Αθηναίων

Παιδιά & Νέοι
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, έχοντας ως στόχο να εμπλουτίσει τις επιλογές των παιδιών για δημιουργική μάθηση στον ελεύθερο τους χρόνο, τους δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τη ρομποτική και το animation στα Πολιτιστικά του Κέντρα, προσφέροντας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, τα  προγράμματα «Μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» και «Εργαστήρια Κινουμένων Σχεδίων» για παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

  • Μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του STEM education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) και θα είναι διάρκειας 90 λεπτών την εβδομάδα για 28 εβδομάδες.

Κατά την ομαδική αυτή δραστηριότητα τα παιδιά εμπλέκονται σε μία πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού και πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), η οποία  εξελίσσεται με διαφορετικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών. Συγκεκριμένα:

  • Νέοι Μηχανικοί: Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’, β’ και Γ’ δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Τα παιδιά, έχοντας ως στόχο να δώσουν τη λύση σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους. Κατασκευάζοντας απλά, αλλά και περίπλοκα μοντέλα, οι μικροί μηχανικοί μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των «Απλών Μηχανών» και εξοικειώνονται με τη λειτουργία μηχανισμών, που συναντούν στο περιβάλλον τους καθημερινά.
  • Εισαγωγή στηνΕκπαιδευτική Ρομποτική:  Οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού, μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, βιώνουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νορντάου και κάθε Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων ανά τμήμα τα 16 παιδιά.

Ώρες διεξαγωγής προγραμμάτων ανά πολιτιστικό κέντρο:

Πολιτιστικό Κέντρο Νορντά(Νορντάου 7, τηλ. 210 6433128)
Δευτέρα: 17:00-18:30
| Νέοι Μηχανικοί  / 18:30-20:00| Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική 

Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, τηλ 210-2011151)
Τετάρτη: 17:00-18:30| Νέοι Μηχανικοί / 18:30-20:00| Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική 

  • Εργαστήρια Κινουμένων Σχεδίων

Τα παιδικά εργαστήρια κινουμένων σχεδίων (animation) θα έχουν θέμα «κινούμενες χριστουγεννιάτικες ευχές», όπου τα παιδιά, με την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτικού, θα οπτικοποιήσουν και θα επενδύσουν με ήχο μια χριστουγεννιάτικη ευχή σε μορφή βίντεο.

Τα εργαστήρια, διάρκειας 8 εβδομάδων (2 ώρες /εβδομάδα),  θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων και κάθε Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων ανά τμήμα τα 15 παιδιά.

Ώρες διεξαγωγής προγραμμάτων ανά πολιτιστικό κέντρο:

Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων (Λαμπόβου 4, τηλ 210 5130854), Δευτέρα |17:00-19:00

Πολιτιστικό Κέντρο Κ. Πετραλώνων (Αθηνοδώρου 61, τηλ 210 3422642)  Τετάρτη |17:00-19:00


Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα κατά τόπους Πολιτιστικά Κέντρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 έως 19:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων