Αυλαία για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκπαιδευτικών δράσεων με μια μεγάλη εκπαιδευτική συνάντηση στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη συμμετοχή

Δημιουργική Μάθηση
Typography

Με μια μεγάλη εκπαιδευτική γιορτή ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών, στο ιστορικό Πάρκο Ελευθερίας, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών υπαίθριων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, που διοργάνωσε, με δωρεάν συμμετοχή, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στους πράσινους κήπους και στις όμορφες αυλές των Μουσείων και των Χώρων Πολιτισμού της πόλης.

Στην αυλαία του προγράμματος στον κήπο του Κέντρου Τεχνών υποδεχόμαστε τα παιδιά και τις οικογένειες τους για να συμμετάσχουν σε παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις που συνδυάζουν την γνώση, το παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν, από τις 11:00 έως τις 13:00, από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», το Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, το Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων και το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, με τη συμμετοχή των Βιβλιοθηκών του Δήμου Αθηναίων.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ σχεδίασε και υλοποιεί τα προγράμματα, τα οποία πραγματεύονται ποικίλα θέματα και με όχημα τον πολιτισμό, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, καθώς και στη γνώση και τον προβληματισμό που γεννάται διαβάζοντας τα έργα τέχνης, αλλά και τα ανασκαφικά ευρήματα. 

Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις είναι δωρεάν, ενώ είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Τέλος, η
Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα δώσει το δικό της μοναδικό ρυθμό την εκδήλωση και μικροί και μεγάλοι θα αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με αγαπημένες μελωδίες σε ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.


Οι δράσεις αναλυτικά:

«Το δέντρο της ζωής»
Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα από τα πρώτα οικολογικά μηνύματα στην ιστορία της ανθρωπότητας το οποίο κρύβεται στον αρχαίο ελληνικό μύθο του Ερυσίχθονα! Το «δέντρο της ζωής» που αποτελεί κοινό τόπο στην παγκόσμια μυθολογία αλλά και στην τέχνη, μεταμορφώνεται σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που αναδεικνύει έννοιες όπως βιωσιμότητα, προστασία βιοποικιλότητας, παγκόσμια υγεία, κ.λ.π. και δίνει αφορμή για πρωτότυπες εικαστικές δραστηριότητες!
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3414466 & 210 3452150, Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00.

«Χνάρια στο νερό, στον αέρα, στη γη»
Με πρωταγωνιστές τη φύση και τις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με περιβαλλοντικά ζητήματα που οδηγούν με αυξανόμενη ταχύτητα στην κλιματική αλλαγή. Ελάτε να προβληματιστούμε και να δώσουμε απαντήσεις για τον τρόπο που επηρεάζουν οι ανθρώπινες ενέργειες το νερό, τον αέρα και τη γη,
τις συνέπειες των δράσεών μας στο περιβάλλον και τις πρακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να φερθούμε «φιλικά» στον πλανήτη μας, με εργαλεία μας την σκέψη και τη συζήτηση, το πείραμα και την παρατήρηση, τις εικαστικές δραστηριότητες, αλλά και την καλή διάθεση.
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 7232604 & 210 7248150, Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00.

«Περίπατος στο Πάρκο Ελευθερίας!»
Ελάτε να περπατήσουμε στο πάρκο, να μάθουμε την ιστορία του και να γνωρίσουμε τα δέντρα και τα φυτά του!
Στο τέλος της βόλτας μας θα δημιουργήσουμε το δικό μας φυτολόγιο με λουλούδια, φύλλα και κλαδάκια.
Σας περιμένουμε!
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 7232604 & 210 7248150, Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00- 14:00.

«Νερό...αν δεν κάνουμε αγώνα δεν θα μείνει ούτε σταγόνα!»
«Διαδηλώνουμε» στο Πάρκο Ελευθερίας για την αλόγιστη χρήση του νερού με κεντρικό σύνθημα «Αν δεν κάνουμε αγώνα δεν θα μείνει ούτε σταγόνα!»
Θα ακολουθήσει αναπαράσταση του παραδοσιακού εθίμου «Περπερούνα».
Καλούμε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν με την ... «γονική συναίνεση»!

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3243987 & 210 3243972, Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00.

«Μάντεψε ποιος είμαι!»
Εικαστικό εργαστήρι κατασκευής των δικών μας μοναδικών και πολύχρωμων διαβατηρίων.
Η ζωή είναι ένα ταξίδι και εμείς όλοι είμαστε πολίτες του κόσμου, κάτοικοι του πλανήτη Γη. Συνταξιδιώτες μας, οι άλλοι άνθρωποι, αλλά και όλα τα ζώα, ολόκληρη η φύση!
Πώς όμως βλέπουμε ο ένας τον άλλο αλλά και εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας;
Φαντάσου να είχαμε ένα διαβατήριο που αντί για το ύψος μας θα αναγράφεται το αγαπημένο μας χρώμα! Φαντάσου, αντί για φωτογραφία να είχε μια ζωγραφιά του εαυτού μας που θα φτιάχναμε μόνοι μας!
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5142138, Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-15:00.

«Ιστορίες καβαλέτου με έργα της Πινακοθήκης»
Τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τοπία της Πινακοθήκης και θα δημιουργήσουν το δικό τους εικαστικό έργο ζωγραφίζοντας σε καβαλέτα. Τα έργα θα εμπλουτιστούν με κατασκευές χάρτινων πουλιών που θα ζωντανέψουν στον χώρο.
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5202420, Δευτέρα - Παρασκευή, 09:00-14:00.

«Φυσαλίδες στο πάρκο από το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας!»
Παιχνίδι μεταξύ της τέχνης και της επιστήμης, με σαπούνι, νερό και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3312995-6, Δευτέρα -Παρασκευή, 09:00-15:00.

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων