Την Κυριακή 2 Ιουνίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο!

Αθλητισμός
Typography

Σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Πολυχώρο «ΙΑΝΟΣ» (Σταδίου 24, Αθήνα, 10564) η συνέντευξη τύπου που προγραμμάτισε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών,Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» για την παρουσίαση του αγώνα «RUNBIKE - CARE» που πρόκειται να πραγματοποιήσει την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στο Ζάππειο, όπου έλαβαν μέρος αρκετοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι στο τέλος της Συνέντευξης έκαναν ερωτήσεις. Συνδιοργανωτής της δράσης «RUNBIKE - CARE» είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Αρχικά, το λόγο έλαβε η κα Φωτεινή Χριστοδούλου, Κοινωνική Λειτουργός στο Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι., η οποία καλωσόρισε τους δημοσιογράφους που παρίστανται και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στους ομιλητές.

Η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., αναφέρθηκε στη διεξαγωγή του Αγώνα, στο σκοπό που αυτός εξυπηρετεί, στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Επιζώντων του Καρκίνου καθώς και στο πρόγραμμα ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, όπου θα πάνε τα έσοδα της συγκεκριμένης δράσης. Θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό την συνεργασία που αναπτύσσεται με τον ΟΠΑΝΔΑ, η οποία ευελπιστεί να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος για την Αντικαπνιστική Εκστρατεία.

Ακολούθως, η κα Ελένη Ζωντήρου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΠΑΝΔΑ, αναφέρθηκε στον καρκίνο και στην σημασία της πρόληψης, τόνισε τη σημασία του προγράμματος ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, όπου υποστηρίζονται οι ογκολογικοί ασθενείς που είναι ανήμποροί να μετακινηθούν. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι ο Δήμος Αθηναίων, ο ΟΠΑΝΔΑ αλλά και προσωπικά ο Δήμαρχος Αθηναίων επιθυμούν να στηρίξουν τέτοιες δράσεις που στηρίζουν τον ευάλωτο άνθρωπο. Πρόθεση του ΟΠΑΝΔΑ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχίσει και σε άλλες τέτοιες δράσεις που στηρίζουν τον ογκολογικό ασθενή.

Τέλος, ο κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Συλλόγου Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος θα παρουσιάσει τον αγώνα στο Ζάππειο, μίλησε για τη σημασία του RunBikeCare, για την υποστήριξη και συμμετοχή που λαμβάνει η δράση «RUNBIKE - CARE» από πολλούς φορείς, τους οποίους κατονόμασε, καλωσόρισε όσους εξ αυτών μπόρεσαν να παρευρίσκονται, και αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιων ενεργειών, στις οποίες είναι πολύ σημαντικό που συμμετέχουν και άνθρωποι των αγώνων.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό αναφορικά με τον αγώνα «RUNBIKE - CARE» αλλά και τα θέματα υγείας που αφορούν τους ογκολογικούς ασθενείς, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, οι οποίες απαντήθηκαν από την κα Ζωή Γραμματόγλου, ενώ η κα Ζωντήρου πρότεινε να γίνει μια συνάντηση του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. με την κα Στρατηγάκη, υπεύθυνη των δημοτικών ιατρείων, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα και να δούνε πως μπορούν να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τις υπάρχουσες ανάγκες των ογκολογικών ασθενών.

Τέλος, η κα Ζωή Γραμματόγλου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, τους προσκάλεσε να συμμετέχουν και να στηρίξουν τον αγώνα και τις δράσεις του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. και πρότεινε να δώσουν εκ νέου ραντεβού στο Ζάππειο την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στις 08:30 π.μ.

Για πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα https://www.anticancerath.gr/, https://dikaiomamou.gr/, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi/ ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 6468222.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Γραμματόγλου Ζωή

Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

6979529571

 

Χρύσα Καρφάκη

Υπεύθυνη Διοίκησης και Επικοινωνίας Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

6941663226

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων