Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας «Βασίλης Τόπαλος»

Αθλητισμός
Typography

Συνεχίζοντας τις σπουδαίες Διεθνείς πυγμαχικές Διοργανώσεις στην χώρα μας, με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών-τριών από όλο τον κόσμο, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας επιστρέφει δυναμικά με την διεξαγωγή του Διεθνούς Κυπέλλου Πυγμαχίας «Βασίλης Τόπαλος».

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου, για το Διεθνές Κύπελλο Πυγμαχίας «Βασίλης Τόπαλος», που θα λάβει χώρα στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, από τις 12 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, στην μνήμη του αδικοχαμένου χρυσού πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Τόπαλου.

Στην Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Δήμου Αθηναίων Νίκη Αραμπατζή και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης.
 
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές τους, αλλά και καταξιωμένοι και αγαπητοί καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στις τελετές έναρξης και λήξης της διοργάνωσης.

Την εκδήλωση συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος και project manager της διοργάνωσης κα Γεωργία Μπιτάκου.
 

Ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Βρούτσης στην αρχή της ομιλίας του μίλησε για τους 3 βασικούς λόγους που παραβρέθηκε με ιδιαίτερα χαρά στην Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας για να δηλώσω την πρόθεσή μου ότι θέτω ψηλά στην ατζέντα τη στήριξή του Υπουργείου Αθλητισμού στο άθλημα της πυγμαχίας.

Είμαι εδώ για τρεις λόγους:

Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με ακριβώς την πρόσκληση και το περιεχόμενό της: να τιμήσουμε, να θυμηθούμε και να φέρουμε στην καρδιά μας και στο μυαλό μας, τον συναθλητή και άξιο συμμαχητή σας, τον άξιο πρωταθλητή τον Βασίλη Τόπαλο. Μόνο και αυτό ως στοιχείο, πως διεξάγεται δηλαδή μία διοργάνωση στη μνήμη αυτού του παιδιού, τιμάει την Ομοσπονδία και προσωπικά τον πρόεδρό της και το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και όλους και όλες εσάς ξεχωριστά που θα συμμετέχετε σε αυτόν τον αγώνα μνήμης και σεβασμού.

Ο δεύτερος λόγος, που ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή σας, έχει να κάνει το ιδεώδες του αθλητισμού εν γένει, αφού μπορεί να μην ανήκα στην ομάδα του αθλητισμού ως φυσικό πρόσωπο, αλλά πάντα θαύμαζα, παρακολουθούσα και επαινούσα τον αθλητισμό. Σήμερα, ο αθλητισμός, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια,  χάρη στην απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μπήκε στη σωστή του θέση, στον πυλώνα της Παιδείας.

Και το τρίτο στοιχείο που βρίσκομαι εδώ μαζί σας,  είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και καλός μου φίλος, Χάρης Μαριόλης, ο οποίος μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου με προσκάλεσε να πάω στο αεροδρόμιο να υποδεχτώ τις πρώτες εθνικές μας επιτυχίες σε διακρίσεις στην Ευρώπη. Στο αεροδρόμιο συνάντησα νέα παιδιά που έχουν λαμπρό μέλλον. Επομένως, είμαι εδώ και για τον ίδιο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Πήρε τα ηνία ενός ιστορικού αθλήματος, και θέλω να κάνουμε από κοινού αυτή την προσπάθεια να αναπτύξουμε την πυγμαχία στην Ελλάδα εκεί που της αξίζει».

Ο κ. Βρούτσης στο τέλος της ομιλίας του προέβη σε μία ανακοίνωση που χαροποίησε ιδιαίτερα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας. Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Θα βρίσκομαι κοντά σε εσάς και στον πρόεδρο και το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Εσείς από την πλευρά σας θα δώσετε την μάχη σας. Έχουμε μπροστά μας την μεγάλη μάχη για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, και πιστεύω πως έχετε τα προσόντα να προχωρήσετε. Θέλουμε όλοι να δούμε την Εθνική μας ομάδα στο Παρίσι, και γιατί όχι να πάρει μετάλλιο.

Αυτά που λέω δεν είναι λόγια του αέρα που πολλές φορές ακούτε στερεοτυπικά από πολιτικούς. Τα εννοώ και τα λέω.

Σήμερα παραδείγματος χάριν, θα ήθελα να υλοποιήσω, το αίτημα που άκουσα από τον προπονητή σας και αφορά στη βελτίωση των συνθηκών προπόνησής σας! Καταθέτω λοιπόν ότι η Εθνική ομάδα Πυγμαχίας θα αποκτήσει το ερχόμενο διάστημα ένα υπερσύγχρονο ρινγκ ολυμπιακών προδιαγραφών γιατί το αξίζετε.

Εύχομαι εκεί να προπονηθείτε και εσείς και οι επόμενες γενιές για να βγάλουμε πρωταθλητές γιατί μπορείτε, γιατί το αξίζετε και γιατί η Ελλάδα μπορεί να σηκώσει την πυγμαχία ψηλά».
 

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης από την πλευρά του στην ομιλία του τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που παίρνει μέρος σε αυτήν την σημαντική μέρα της απαρχής ενός σημαντικού αγωνιστικού τουρνουά. «Το «Διεθνές Τουρνουά Βασίλης Τόπαλος» αποτελεί μια κορυφαία διοργάνωση, η οποία αυτονόητα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής – πόσω δε μάλλον, όταν πέρα από την υψηλή ποιότητα είναι συνδεδεμένο και με έναν υπέροχο σκοπό, την ενίσχυση του μικρού αθλητή Γιάννη Κορολόγου στον αγώνα που δίνει, στον οποίο είμαι σίγουρος ότι θα βγει νικητής και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον μέσα και έξω από τα στάδια.

Θέλω να διαβεβαιώσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και τον Πρόεδρό της Χάρη Μαριόλη, ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, για να στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο το έργο τους, τις άρτιες διοργανώσεις παγκόσμιου βεληνεκούς, που μας χαρίζουν στιγμές συγκίνησης και διαφημίζουν την Αττική και την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της γης».
 

Η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κα Νίκη Αραμπατζή στην ομιλία της είπε: «Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Δημάρχου μας, Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, είμαστε περήφανοι αρωγοί στην προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας για την Διοργάνωση του Διεθνούς Τουρνουά Πυγμαχίας με την ονομασία "Βασίλης Τόπαλος" στην Μνήμη του αδικοχαμένου 16χρονου Έλληνα Χρυσού Πρωταθλητή Ευρώπης.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μέσω του Προέδρου της Χάρη Μαριόλη, να υποστηρίξει μέσω εθνικού εράνου της τον μικρό μαχητή της ζωή Γιάννη Κορολόγο, που παλεύει για τη ζωή του προσβεβλημένος από σπάνια μορφή επιθετικού καρκίνου».
 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης στον χαιρετισμό του δεν έκρυψε την συγκίνησή του:  «Η Ομοσπονδία μας επανέρχεται στη διοργάνωση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, με τη διοργάνωση του διεθνούς κυπέλλου πυγμαχίας ‘ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΠΑΛΟΣ’,  που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή Ελλάδος στην Πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου. Απώτερος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ετήσιο διεθνές αθλητικό γεγονός, το οποίο θα παγιωθεί και θα γίνει θεσμός, έτσι ώστε κάθε χρόνο η οικογένεια της παγκόσμιας πυγμαχίας να τιμά την μνήμη του αγαπημένου Βασίλη. Διότι για όλους εμάς ο Βασίλης ήταν και θα παραμείνει ένας μικρός «Περήφανος ήρωας», που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και θα παραμείνει μαζί μας για πάντα.

Ο Βασίλης, είναι ένας ήρωας για όλη την οικογένεια της ελληνικής πυγμαχίας, η οποία τον τιμά σε κάθε πρωτοβουλία και κάθε ενέργειά της, και δεν τον ξεχνά.

Είναι ένας ήρωας για την οικογένειά του, η οποία αντιμετώπισε ό,τι πιο τραγικό μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια, με θαυμαστή αξιοπρέπεια και απαράμιλλο θάρρος. Όλοι μας ενωμένοι είμαστε διπλά στους γονείς και τα αδέρφια του, δίνοντας δύναμη και κουράγιο για την επόμενη ημέρα,

Είναι ένας ήρωας για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της πυγμαχίας, οι οποίοι σε κάθε αγώνα παλεύουν έχοντας στο νου και την καρδιά, τον Βασίλη, τον τιμούν και αφιερώνουν τα μετάλλια τους σε εκείνον με αγάπη και σεβασμό,

Ο Βασίλης, είναι ένας μικρός «Περήφανος ήρωας» που θα τον έχουμε στην καρδιά μας για πάντα. ο Βασίλης δεν είναι ανάμεσά μας, αλλά είναι μαζί μας και μας δείχνει έναν δρόμο, τον οποίο οφείλουμε όλοι να τον ακολουθήσουμε. Οφείλουμε να διατηρούμε με δράσεις άσβεστη τη μνήμη του.».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ αναφέρθηκε στην στήριξη συγκεκριμένων ανθρώπων για την διεξαγωγή αυτού του μεγάλου και σπουδαίου εγχειρήματος ευχαριστώντας τους θερμά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και ειδικότερα τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για την έμπρακτη στήριξή του στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών μας και του ευχόμαστε από καρδιάς Θερμά συγχαρητήρια και Καλή Επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ενώ παράλληλα ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία που θα λειτουργήσει προς όφελος του αθλητισμού και της πυγμαχίας.

Επιπλέον, Θέλω να ευχαριστήσω, τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Αθηναίων,  κ. Κώστα Μπακογιάννη, που για ακόμη μια φορά στέκονται στο πλευρό μας όντας συνδιοργανωτές σε μία υψηλού επιπέδου σημαντική αθλητική διοργάνωση, συμβάλλοντας με αυτόν τρόπο στην αναβάθμιση και την προβολή τόσο της Αθήνας όσο και της χώρας, την πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, κα. Νίκη Αραμπατζή, για την αμέριστη στήριξή της στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους».

Τέλος ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΠ κ. Μαριόλης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Γιάννη Φιλιππάτο για τους σπουδαίους και πολύ σημαντικούς αγώνες που δίνει εντός και εκτός συνόρων για την ανάδειξη και στήριξη της Ελληνικής Πυγμαχίας και των αθλητών μας, κάνοντας την Ελλάδα περήφανη παντού και κάλεσε τον κόσμο στα πλαίσια πάντα του κοινωνικού έργου της Ε.Ο.Π. να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για να υποστηριχθεί ο μεγάλος αγώνας του μικρού Γιάννη Κορολόγου και αθλητή πολεμικών τεχνών, που βρίσκεται στην Αμερική και παλεύει για τη ζωή του μαχόμενος την πιο ανελέητη και επιθετική μορφή καρκίνου.

Παράλληλα ο κ. Μαριόλης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό να υποστηρίξει αύτη τη διεθνή πυγμαχική διοργάνωση (η είσοδος θα είναι ελεύθερη)  και να γεμίσει το Κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου Συλλόγου, στηρίζοντας κορυφαίους πρωταθλητές και καλλιτέχνες που θα δώσουν την ψυχή τους ενωμένοι για να προσφέρουν ποιότητα, ψυχική ανάταση και υπερηφάνεια στο φιλοθεάμων κοινό.
 

Τελετή Έναρξης 12/9 20:00

Αγώνες 13/9-17/9 17:00-21:00

Τελετή Λήξης και Συναυλία 17/9 21:00

Πανελλήνιος ΓΣ (Πεδίον Άρεως)

Είσοδος Ελεύθερη

 
 

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων