Δήμος Αθηναίων: «Ανοίγουν» στις 29 Μαΐου για μαθητές δημοτικού οι εγγραφές στα καλοκαιρινά camps

Αθλητισμός
Typography

Τη δυνατότητα να περάσουν δύο δημιουργικές καλοκαιρινές εβδομάδες στα αθλητικά κέντρα του Ρουφ, του Γουδή και της Γκράβας έχουν και φέτος τα παιδιά,που έχουν γεννηθεί από το 2011 έως το 2016, στα καλοκαιρινά camps που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), από τις 19 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου.

Η υποβολή αιτήσεων για όσους δημότες της Αθήνας ενδιαφέρονται, ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου από τις 10 το πρωί, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημέρα και ώρα υποβολής των έγκυρων αιτήσεων.

Στόχος των summer camps είναι να προσφέρουν σε αγόρια και κορίτσια τη δυνατότητα της άθλησης και της ψυχαγωγίας. Κάθε δραστηριότητα είναι σχεδιασμένη, ώστε να ενθαρρύνει και να ενισχύει αξίες, όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, αλλά και να βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, να γνωρίσουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, καθώς και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

«Υποδεχόμαστε και φέτος στα summer camps του δήμου, εκατοντάδες παιδιά από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, φροντίζοντας μέσα από τα δημιουργικά προγράμματα του ΟΠΑΝΔΑ να τούς προσφέρουμε μέσα σε ασφαλείς και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ό,τι περισσότερο έχουν ανάγκη αυτήν την εποχή του χρόνου: Ελεύθερο, ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή, τόνισε: «Τα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων, που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών, υποδέχονται για ακόμη μία χρονιά τα παιδιά της πρωτεύουσας για να βιώσουν μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία στα Αθλητικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων, που συνδυάζει τη γνωριμία και την ενασχόλησή τους με πολλά αθλήματα, αλλά και τη δημιουργική απασχόληση. Φέτος, για δεύτερη χρονιά, επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας του προγράμματος κι έτσι, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν περισσότερο χρόνο για να παίξουν, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο και να αθληθούν με απόλυτη ασφάλεια σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας. Δίπλα τους και υπό την καθοδήγησή τους, θα βρίσκεται το άρτια καταρτισμένο προσωπικό του ΟΠΑΝΔΑ. Σάς καλωσορίζουμε για ένα ακόμα δημιουργικό και ανέμελο καλοκαίρι!»

Πώς θα λειτουργήσουν τα προγράμματα

Τα summer camps θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:30 - 16:00, τις εξής περιόδους:                

o   Α’ Περίοδος : 19/06/2023 έως 30/06/2023 (Διάρκεια: 10 μέρες)
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για την Α περίοδο στα 3 Α.Κ. (Γκράβα-Γουδή-Ρουφ) όπου θα διεξαχθούν τα summer camps του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.
έχουν ολοκληρωθεί καθώς έχουν συμπληρωθεί οι διαθέσιμες θέσεις (220).

o   Β’ Περίοδος : 03/07/2023 έως 14/07/2023 (Διάρκεια: 10 ημέρες) 
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για την Β περίοδο στα 3 Α.Κ. (Γκράβα-Γουδή-Ρουφ) όπου θα διεξαχθούν τα summer camps του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.
έχουν ολοκληρωθεί καθώς έχουν συμπληρωθεί οι διαθέσιμες θέσεις (220).

o   Γ’ Περίοδος : 17/07/2023 έως 28/07/2023  (Διάρκεια: 10 ημέρες)

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορα αθλήματα, τα οποία ανά Αθλητικό Κέντρο είναι τα εξής:

Αθλητικό Κέντρο στο Γουδή:
Κολύμβηση - Μπάσκετ -Τένις-Αυτοάμυνα- Ποδόσφαιρο - Βόλεϊ - Παραδοσιακοί χοροί  - Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Αθλητικό Κέντρο στο Ρουφ:
Κολύμβηση - Καλαθοσφαίριση – Τένις - Ποδόσφαιρο - Βόλεϊ - Παραδοσιακοί χοροί - Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Αθλητικό Κέντρο στη Γκράβα:
Στίβος – Κολύμβηση - Ποδόσφαιρο - Βόλεϊ -Μπάσκετ - Παραδοσιακοί χοροί - Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Και στα τρία αθλητικά κέντρα, θα υπάρχει καθημερινά -από τις 13.00 έως τις 16.00-
δημιουργική απασχόληση και παιδαγωγική δραστηριότητα σε στεγασμένους χώρους.

Η προσέλευση των παιδιών θα γίνεται παρουσία κηδεμόνα από τις 07:30 έως και τις 08:15. Το ίδιο και η αποχώρηση, από τις 13.00 έως και τις 16.00 ανά μία ώρα (αυστηρά).

Κάθε αθλητικό κέντρο θα υποδέχεται συνολικά 220 παιδιά ανά περίοδο, ενώ κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όσες περιόδους επιθυμεί (από 1 - 3) ανά αθλητικό κέντρο. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν πλήρως τις δραστηριότητες και το πενθήμερο πρόγραμμα του καλοκαιρινού camp. Οι εξειδικευμένοι γυμναστές και παιδαγωγοί του ΟΠΑΝΔΑ θα καθοδηγούν και θα επιβλέπουν τις δραστηριότητες.

Παράλληλα, η διοργάνωση παρέχει ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη στους συμμετέχοντες.

Διαδικασία αιτήσεων – εγγραφών
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήσεων είναι να έχει προηγηθεί η δημιουργία λογαριασμού στη σελίδα http://www.opandacamps.gr/ μέσω της οποία θα υποβληθούν και οι αιτήσεις ηλεκτρονικά.

Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στα Summer Camps του ΟΠΑΝΔΑ, προτεραιότητα έχουν οι δημότες ή οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων έως ότου συμπληρωθούν οι 220 θέσεις ανά περίοδο σε κάθε αθλητικό κέντρο και μόνο εφόσον προκύψουν κενές θέσεις, θα συμπληρωθούν από δημότες και κατοίκους εκτός ορίων του Δήμου Αθηναίων. Η συνολική επικοινωνία θα πραγματοποιείται μέσω email και μόνο για τις αιτήσεις που θα γίνονται δεκτές, θα αποστέλλονται μέσω email οι σχετικές οδηγίες για τις ημέρες και ώρες που οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ (Ακαδημίας 50), προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής

  1. Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα (παραλαμβάνεται από τον χώρο εγγραφής).
  2. Έγγραφο πιστοποίησης τόπου κατοικίας, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κηδεμόνα (λογαριασμός ΔΕΚΟ, κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, μισθωτήριο συμβόλαιο) ή πιστοποιητικό δημοτολογίου Δήμου Αθηναίων.
  3. Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου στην οποία θα βεβαιώνεται και ο δερματολογικός έλεγχος.
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του 2023

Τα δικαιολογητικά που προέρχονται από δημόσιες υπηρεσίες, πρέπει να προσκομίζονται σε ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα και να έχουν εκδοθεί εντός του 2023. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τις πρωτότυπες βεβαιώσεις ή νομίμως επικυρωμένα φωτοαντίγραφα.

Δείτε εδώ το κόστος συμμετοχής για δημότες / κατοίκους του Δήμου Αθηναίων και για ετεροδημότες και κατοίκους εκτός ορίων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και εξαιρέσεις (ή εκπτώσεις) που αφορούν την κοινωνική πολιτική του ΟΠΑΝΔΑ.

Επικοινωνία: Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων | Τμήμα Προγραμματισμού – Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού, τηλ.: 210 5284873 & 210 5284874, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ωράριο τηλεφωνικής επικοινωνίας: από 29/05/2023 έως 02/06/2023, 09:00 - 16:00 και από 06/06/2023 έως και 09/06/2023, 09:00 - 19:00.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων