Όλη η Αθήνα μία Σκηνή| 18 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2022: Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά

Δελτία Τύπου
Typography

Ολόκληρη η Αθήνα στο κέντρο και τις γειτονιές της, φέτος το καλοκαίρι, μετατρέπεται σε μια μεγάλη σκηνή τέχνης και πολιτισμού,με συναυλίες, αφιερώματα και  παραστάσεις θεάτρου και μουσικής για μικρούς και μεγάλους, που θα φιλοξενηθούν σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους, άλση και θέατρα της πόλης, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δήμος Αθηναίων συντονίστηκε με τον παλμό της πόλης και των καλλιτεχνών και τους προσκάλεσε με ανοιχτή πρόσκληση να καταθέσουν τις καλλιτεχνικές προτάσεις τους, μέσα από τις οποίες διαμορφώθηκε το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), και φέρνει κοντά κοινό και καλλιτέχνες σε 17 γειτονιές της Αθήνας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την έναρξη του προγράμματος δήλωσε: “Ο πολιτισμός είναι αυτό που έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο. Να βγούμε, να ψυχαγωγηθούμε, να διασκεδάσουμε στα άλση, στα θέατρα και στις πλατείες της γειτονιάς μας, με την οικογένειά μας, τους φίλους μας και τις παρέες μας. Και αυτό ακριβώς προσπαθούμε με το νέο μας πρόγραμμα “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”, στηρίζοντας και πάλι, όπως κάναμε την περίοδο της πανδημίας, τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε υπέροχα Αθηναϊκά πολιτιστικά καλοκαίρια!”

Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, τα Άλση Παγκρατίου και Προμπονά, ο Λόφος Λαμπράκη, οι Πλατείες Αυδή, Κουμουνδούρου, Βικτωρίας, Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, Πλυτά και Αγίας Μαρίνας Θησείου, οι κήποι του Κέντρου Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στο σταθμό Λαρίσης, τα γήπεδα Κονίνστρας στα Πετράλωνα και Ελληνορώσων και o πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη είναι τα σημεία που εντάσσονται στο «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή».  Με αυτό το πρόγραμμα ο Δήμος Αθηναίων καθιστά κάθε Δημοτική Κοινότητα σημείο πολιτισμού και κάθε γειτονιά εστία τέχνης, προσφέροντας στους κατοίκους κάθε περιοχής  καθημερινή πρόσβαση στην ψυχαγωγία με επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Από αυτό το πολιτιστικό ταξίδι στις γειτονιές της πόλης δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, τα οποία συμπράττουν με εξαιρετικούς καλλιτέχνες και υπόσχονται στο κοινό ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

Και τώρα, ο Δήμος Αθηναίων φέρνει για πρώτη φορά τον πολιτισμό στην οθόνη των κινητών μας με ένα κλικ! Όλες οι τρέχουσες και μελλοντικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, πολιτιστικά νέα, μουσεία, venues φτάνουν στο χέρι μας γρήγορα και εύκολα μέσα από το επίσημο portal του πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων https://cultureisathens.gr/  και app που μας ενημερώνουν κάθε στιγμή για το τι τρέχει στην πόλη και στη γειτονιά μας! Τώρα δωρεάν σε IOS ή Android το "Culture Is Athens" και βάζουμε τον πολιτισμό στη ζωή μας εύκολα και απλά!

*Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε εδώ

Για το πλήρες δημοσιογραφικό υλικό και περισσότερες πληροφορίες για κάθε σχήμα/καλλιτέχνη, πατήστε εδώ.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες:https://cultureisathens.gr

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων