Περισσότεροι από 7000 ποδηλάτες στον 26ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας

Δελτία Τύπου
Typography

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 26ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας την Κυριακή 14 Απρίλιου, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 7000 ποδηλάτες.
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της πόλης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), φέτος επέστρεψε ανανεωμένο με τη νέα διαδρομή των 15χλμ, εγκαινιάζοντας παράλληλα μία σημαντική συνεργασία στην ιστορία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ).

Αφετηρία και των δύο διαδρομών ήταν η πλατεία Συντάγματος. Η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής (15χλμ.) δόθηκε από την Αντιδήμαρχο Εμπορίου Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων Νέλλη Παπαχελά και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνο Μπιτζάνης, ενώ  παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας Ανδρέας Βαρελάς. Η εκκίνηση της μικρής διαδρομής (3,5χλμ.) δόθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΟΠ Μιλτιάδη Κριμίζη.

Δυναμικό παρόν στη διοργάνωση έδωσαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας πίστας Χρήστος Βολικάκης, ο παλιός πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας πίστας Λάμπρος Βασιλόπουλος και ο Γιώργος Μπούγλας, μέλος της Εθνικής Ομάδας Δρόμου.

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, δέχτηκαν την πρόκληση και πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης, εκφράζοντας την αγάπη τους για την ποδηλασία, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι ανάγκη, ψυχαγωγία και τρόπος ζωής, αναδεικνύοντας  ταυτόχρονα το πιο εναλλακτικό και φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης.

Ο NGradio κατά την προετοιμασία, τη διάρκεια και μέχρι το τέλος του αγώνα έδωσε με τη μουσική του το ρυθμό στους συμμετέχοντες αλλά και σε όσους βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, ντύνοντας μουσικά τη διοργάνωση.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών, για την πολύτιμη συνεργασία και συμβολή τους στην διεξαγωγή του 26ου Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας.

Αργυροί Χορηγοί: ΟΛΥΜΠΟΣ, TESLA BATTERIES, ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΒΙΚΟΣ και GATSOULIS

Ακολουθείστε μας:
#EsyPosoPetaliAntexeis #
AthlitismosGiaOlous

 

xorigoi podilatikos final

 

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων