Φεστιβάλ Κολωνού 2018: Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας| 8-14.9

Δελτία Τύπου
Typography

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών συνεχίζεται, από το Σάββατο 8 έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Κολωνού, ένας θεσμός της Αθήνας, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) έως 22 Σεπτεμβρίου σε μια ιστορική γειτονιά της πόλης με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο, μετατρέποντας το θέατρο του Κολωνού στο στέκι των φθινοπωρινών μας εξόδων.

Οι προτάσεις της εβδομάδας είναι πολλές, με μουσικές και θεατρικές επιλογές, οι οποίες συνδυάζοντας διαφορετικά είδη και την  αρχαία τραγωδία με σύγχρονα στοιχεία αντίστοιχα, συνθέτουν το πολυσυλλεκτικό προφίλ του φετινού φεστιβάλ.

Αναλυτικά, το Σάββατο 8/9 (λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/9) Η νεράιδα του φεγγαριού δίνει ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους σε μια θεατρική παράσταση με τη Σάρα Εσκενάζη, βασισμένη σε μύθο της Ιαπωνίας, που θα συγκινήσει τα παιδιά αλλά και το ενήλικο κοινό. Την Κυριακή 9/9 η Συμφωνική Ορχήστρα υποδέχεται τη συνθέτη και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια σε μία μουσική παράσταση με συνθέσεις της καλλιτέχνιδας, αλλά και διεθνή tango, κινηματογραφική μουσική και μελωδίες από τα Βαλκάνια, ενώ τη Δευτέρα 10/9 η Φιλαρμονική Ορχήστρα μας ταξιδεύει σε ένα μουσικό κινηματογραφικό πανόραμα. Την Τετάρτη 12/9 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει επί σκηνής τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και τη Δήμητρα Χατούπη στην θεατρική παράσταση Ίων του Ευριπίδη (είσοδος 5€). Τέλος, την Παρασκευή  14/9Το μικρό πόνι του Ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα, ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, με τους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Ρηνιώ Κυριαζή θα ευαισθητοποιήσει το κοινό εστιάζοντας στο επίκαιρο θέμα του εκφοβισμού, της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου | 20:30 - Αναβάλλεται για την Τρίτη 11/9
Η νεράιδα του φεγγαριού
Μουσικοθεατρική παιδική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, βασισμένη σε μύθο της Ιαπωνίας, για παιδιά και ευαίσθητους... μεγάλους
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνικά κοστούμια : Μιχάλης Σδούγκος 
Μουσική σύνθεση: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφίες: Γιάννης Καλατζόπουλος, Γιώργος Πόπορης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σαββίνα Πετρίδου
Ερμηνεύουν: Σάρα Εσκενάζη, Κώστας Λάσκος, Βασίλης Καμιτσής, Σαββίνα Πετρίδου, Θωμάς Κοτζαμάνης, Βασίλης Παπαστάθης, Γιάννης Απέργης

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου | 20:30 
Η Ζωή Τηγανούρια συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Η Συμφωνική Ορχήστρα συναντά τη συνθέτη και σολίστ ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια σε ένα πρόγραμμα με συνθέσεις της δημιουργού, καθώς και διεθνή tango, κινηματογραφική μουσική και μελωδίες από τα Βαλκάνια
Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου
Συμμετέχουν: Γιάννης Ταυλάς (ενορχηστρώσεις), Στέφανος Χατζηαναγώστου (φλάουτo), Αλέξης Κώστας (κρουστά), Γιώργος Γκαραβούνης (κρουστά) και Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα)

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου | 20:30 
Μουσική από τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο
Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων
Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου | 20:30
Ίων του Ευριπίδη
Θεατρική παράσταση από το Άλφα Ιδέα Θέατρο σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη
Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Προσαρμογή για δύο άτομα: Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Δ/νση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής και Δήμητρα Χατούπη
Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Τουλιάτος 
Παραγωγή: Ιδέα ΑΜΚΕ
Γενική είσοδος: 5€

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου | 20:30
Το μικρό πόνι του Πάκο Μπεθέρα  
Θεατρική παράσταση του Ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη
Ένα έργο βαθιά κοινωνικό και ευαίσθητο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο συγγραφέας, εμπνευσμένος από αληθινά περιστατικά, εξερευνά τις ευθύνες και τα αίτια του εκφοβισμού, εστιάζει στο θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας και των γύρω μας
Σκηνοθεσία: Σοφίας Καραγιάννη
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνικά – κοστούμια: Κων/να Κρίγκου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα 
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Videoanimation: Αλέξανδρος Τσόχας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και Ρηνιώ Κυριαζή

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της viva.gr αποκλειστικά μέσω χρεωστικών/ πιστωτικών καρτών.
  • Πώληση εισιτηρίων με μετρητά θα γίνεται δυο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο Κολωνού και θα αφορά στα εισιτήρια μόνο της συγκεκριμένης ημέρας.


Πληροφορίες: 210 52 84 854
| #FestivalKolonou |  @opanathens

Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός Σεπόλια & Σταθμός Λαρίσης, Τρόλεï: No. 12 (Ζάππειο - Περιστέρι), στάση «Αρμονία», Λεωφορείο: 057 (Ομόνοια – Λόφος Σκουζέ), στάση «πλατεία Κολωνού»

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων