Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια

Μουσική
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων ανακοινώνει ότι, με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο πολυσχιδής λυρικός καλλιτέχνης με τη διεθνή αναγνώριση Τάσης Χριστογιαννόπουλος ορίζεται καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», καθώς και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος αναφέρει: «Με τιμά ιδιαιτέρως η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Δούκα και αποδέχομαι με χαρά και συγκίνηση την μεγάλη πρόκληση της ανάληψης της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ιστορικού θεάτρου Ολύμπια και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου. Είμαι ευτυχής που το Θέατρο Ολύμπια μετά τις μέρες δόξας που έζησε με την Εθνική Λυρική Σκηνή για πολλές δεκαετίες, ξαναβρίσκει τη θέση του στην Αθηναϊκή ζωή και θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης όχι μόνο για τους μουσικόφιλους Αθηναίους, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης μας. Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα έχουν ως βασικές προτεραιότητες την ενεργή και αμφίδρομη συμμετοχή των δημοτών, το ουσιαστικό άνοιγμα στην πόλη και τις γειτονιές της, καθώς και την υψηλή ποιότητα του καλλιτεχνικού έργου».

Λίγα λόγια για τον Τάση Χριστογιαννόπουλο

Ο βαρύτονος Τάσης Χριστoγιαννόπουλος, γεννήθηκε στον Πειραιά. Από το 1989 πρωταγωνιστεί σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς επίσης στα σημαντικότερα θέατρα παγκοσμίως, όπως, μεταξύ άλλων, σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Αμερική, Αυστρία, Ελβετία, Ουγγαρία κτλ. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως Ο κουρέας της Σεβίλλης, Μάκβεθ, Ντον Τζοβάννι, Ντον Κάρλος, Τραβιάτα, Ο μαγικός αυλός, Ευγένιος Ονιέγκιν, Φάουστ, Άμλετ, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Φάλσταφ, Ο τροβαδούρος, Σιμόν Μποκκανέγκρα, Βότσεκ. Εκτός από ηχογραφήσεις οπερατικών έργων (Ταμερλάνος, Τραβιάτα, Φάλσταφ, Περσέας, Φαίδρα, Βέρθερος κ.ά.) και τραγούδια Γάλλων συνθετών (Σαιν-Σανς, Νταβίντ, Αν, Γκουνό, Γκοντάρ κ.ά.), έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες και ηχογραφήσει έργα τους (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαμαγκάκη, Κουρουπού, Κυπουργού, Ξυδάκη, Μικρούτσικου, Μαρκόπουλου κ.ά.). Παράλληλα συνθέτει μουσική. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τιμήθηκε από τη γαλλική Ακαδημία Δίσκου με τον “Χρυσό Ορφέα” ως «Καλύτερος ερμηνευτής γαλλικών τραγουδιών».

 

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων