Από 31 Μαρτίου έως και 12 Απριλίου 2023 το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενεί την έκθεση της Αγγελικής Αντωνέα «επί το έργον διαρκώς» (ζωγραφική με τα μέσα της χαρακτικής) με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η ομάδα ΄΄ΚΎΒΟΣ΄΄ παρουσιάζει τη συλλογική έκθεση με τίτλο ΄΄ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ΄΄

Υπό την διοργάνωση του εικαστικού Κωνσταντίνου Κομνηνού, επιμελητή της ομάδας Κύβος, η συλλογική αυτή έκθεση ενσωματώνει έργα σημαντικών και αξιόλογων Ελλήνων εικαστικών όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, οι οποίοι συνδέονται καλλιτεχνικά μέσω του μότο "ίδιοι όχι - ίσοι ναι".

Ο  Μάριος Σωτηράκος  παρουσιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίωντην συλλογή  ζωγραφικών απεικονίσεων «Άνθρωποι του 21».

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Ανδρέα Λυμπεράτου με τίτλο «Ο κλέφτης της εικόνας» στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως τις 21 Ιανουαρίου 2023.

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει μεγάλη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Γιώργου Ιωάννου (1926-2017) στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων από τις 30 Νοεμβρίου 2022 έως τις 29 Ιανουαρίου 2023.

Έως τις 20 Νοεμβρίου έχει τη δυνατότητα το αθηναϊκό φιλότεχνο κοινό να επισκεφθεί στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο τις εκθέσεις δύο σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, της Ρένας Παπασπύρου και τη Νίνας Παπακωνσταντίνου, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθυλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. 

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Μυρτώς Ξανθοπούλου με τίτλο ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (δεν έχω στυλό). Την έκθεση διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο πλαίσιο του Culture is Athens/Πολιτισμός είναι η Αθήνα*, από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου2022.

Η έκθεση Flipping Coin του Αλέξανδρου Λάιου που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2022 στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, περιλαμβάνει επιτοίχια έργα μεικτής τεχνικής και μια σειρά γλυπτά, τα οποία λειτουργούν ή ενεργοποιούνται με την παρουσία του φωτός.

Ένα εικαστικό έργο σε βίντεο, όπου τα δέντρα θα είναι οι πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια ενός βραδινού περιπάτου στο Κέντρο Τεχνών στο πάρκο Ελευθερίας, παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτισμός είναι η Αθήνα / Culture is Athens και την επιμέλεια του Γραφείου Πολιτισμού του Δημάρχου Αθηναίων, καθημερινά από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου από τις 19.00 έως τις 21.00.

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση Σήμερα όμως είναι αλλιώς, η οποία περιλαμβάνει την τελευταία ζωγραφική δουλειά της Κατερίνας Παπαζήση. Την έκθεση διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από τις8 Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2022.

Η έκθεση Phantoms της Νίνας Παπακωνσταντίνου που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, περιλαμβάνει τη νέα δουλειά της καλλιτέχνιδας μαζί με μια επιλογή έργων της τελευταίας εικοσαετίας.

Η έκθεση της Ρένας Παπασπύρου, που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2022, συγκεντρώνει έργα τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά στο αθηναϊκό κοινό ή έχουν να εκτεθούν πολύ καιρό.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων