×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά!

Το 6ο Athens Open Air Film Festival ξεκινά τις προβολές του που και φέτος πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 4η συνεχή χρονιά, και συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.

Από  20 έως 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της Χρονιάς της Ελληνορωσικής φιλίας για το 2016, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Ρωσίας, του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, του Γενικού Πρόξενου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, των Δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί η «Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα».

Η εταιρεία Film Boy με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, οργανώνει  το    3ο  Φεστιβάλ  «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ – Horrorant Film Festival” από 12 έως 18 Μαΐου στους Κινηματογράφους ΙDEAL και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ από τον Καλλιτεχνικό ΔιευθυντήΟρέστη Ανδρεαδάκη. Στη συνέντευξη Τύπου, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, Μαρία Μπόμπολα και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με το Athens Open Air Film Festival αλλά και της πολυετούς στήριξης των Νυχτών Πρεμιέρας στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης των Αθηνών.

Για ακόμα μία χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, επιθυμώντας να στηρίξει τους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, θα προσφέρει συνολικά 2.000 προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.

To 5ο Athens Open Air Film Festival κάνει στάση την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 9μ.μ. στο προαύλιο
του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
, όπου το κοινό είναι προσκεκλημένο να συμμετέχει στη μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή του κινηματογράφου, παρακολουθώντας την προβολή της ταινίας «Μπάρι Λίντον» του Στάνλεϋ Κιούμπρικ, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μουσείο.

Το Athens Open Air Film Festival (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας) πραγματοποιείται για
5η συνεχόμενη χρονιά, με πάνω από 20 επιλεγμένες προβολές στις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, δίνοντας στην πόλη την κινηματογραφική λάμψη που της αξίζει.

H ταινία «Love at the first fight – Έρωτας με την πρώτη μπουνιά» που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας 2015 με το βραβείο Κριτικής Επιτροπής κάνει avant-premiere,  την Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 στις 20:15, στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ  (Κηφισίας 109-πλησίον Μετρό Πανόρμου).

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Οργανισμός και η Πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα παρουσιάζουν το «2ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ» – φόρουμ της κεντρικής Λεωφόρου της Αθήνας, που ανοίγει τις πύλες του για δεύτερη συνεχή χρονιά, από 19 έως 22 Απριλίου, στους κινηματογράφους «Αλεξάνδρα» και «Αλκυονίς» της Οδού Πατησίων, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Μετά την αναγνωριστική πρώτη χρονιά, το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμουHorrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’, έρχεται πιο δυναμικό και πιο φιλόδοξο για να δώσει μια διασκεδαστικά τρομακτική διάσταση στις νύχτες …ελπίδας που ζούμε.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF θα διεξαχθεί 13 με 21 Δεκεμβρίου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων