Πασχαλινή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας & της Χορωδίας δήμου Αθηναίων

Μουσική
Typography

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στις 20.30 στην Τεχνόπολη, τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία δήμου Αθηναίων στην πασχαλινή συναυλία τους σ’ ένα μεγάλο θρησκευτικό έργο του Gioachino Rossini (1792-1868) τη Μικρή Επίσημη Λειτουργία.

Ο Rossini έγραψε το έργο αυτό προς το τέλος της ζωής του, το 1863, αρχικά για δύο πιάνα, αρμόνιο και 12 τραγουδιστές και τέσσερα χρόνια αργότερα το ενορχήστρωσε για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα, χορωδία και σολίστες. Ο τίτλος του είναι αντιφατικός, καθότι πρόκειται για ένα έργο διάρκειας μιάμισης ώρας.

Ο Rossini αποσύρθηκε πολύ νωρίς από τη συνθετική του δραστηριότητα, μόλις στα 37 του χρόνια και στο απόγειο της δόξας του. Στα 20 χρόνια της συνθετικής του δημιουργίας έγραψε 38 όπερες, 19 θρησκευτικά έργα, κάποια οργανικά έργα όπως επίσης και τραγούδια. Ίσως γι’ αυτό στην τελευταία σελίδα του χειρογράφου της «Μικρής Επίσημης Λειτουργίας» αναφέρει  «Αγαπημένε Κύριε, ιδού λοιπόν ολοκληρώθηκε αυτή η φτωχική μικρή λειτουργία. Άραγε έγραψα ένα κομμάτι θρησκευτικής ή μήπως βέβηλης μουσικής; Γεννήθηκα για την κωμική όπερα, όπως ξέρεις καλά. Χωρίς σπουδαία τεχνική, με λίγη καρδιά, αυτό είναι όλο. Ας είσαι ευλογημένος και χάρισέ μου τον παράδεισο».

Συντελεστές:

Μαρία Κόκκα: υψίφωνος

Μαρισία Παπαλεξίου: μεσόφωνος

Αντώνης Κορωναίος: τενόρος

Δημήτρης Κασιούμης: βαθύφωνος

Χορωδία δήμου Αθηναίων

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Μουσική Διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:
τ. 210 92 43 760|
www.opanda.gr | #MousikiGiaOlous

 

Μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά των σολίστ εδώ


Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Αίθουσα Μηχανουργείο:
Πειραιώς 100, Γκάζι Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» |Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο» |Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων