«Ω Γλυκύ μου Έαρ»

Μουσική
Typography

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής συμπράττει με το μεγάλο ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά στο μουσικό δρώμενο «Ω Γλυκύ μου Έαρ», εμπνευσμένο από το μεγαλείο του θείου δράματος και τα Άγια Πάθη του Χριστού, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου στις 20.30 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Εκκλησιαστικοί ύμνοι και λαϊκοί θρήνοι σε μία κατανυκτική βραδιά, με αφηγήτρια  τη Δήμητρα Χατούπη, θα μας κάνει κοινωνούς στο  δράμα του θεανθρώπου που εκτυλίσσεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τραγούδια της παραδοσιακής και έντεχνης (νεότερης λαϊκής) μουσικής θα εκφράσουν τα δεινά και το «Γολγοθά» του λαού μας, παράλληλα με  τα πάθη του καθημερινού απλού ανθρώπου.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Α’ Μέρος: Εκκλησιαστικοί ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας

Β’ Μέρος:
Αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι με έργα, που έγραψαν μεγάλοι συνθέτες και ποιητές εκφράζοντας με τη δική τους γλώσσα τα πάθη του Θεανθρώπου και τα πάθη του λαού μας, μέσα από τις διάφορες φάσεις της πολύχρονης ζωής που πέρασε.

Γ’ Μέρος: Αφιέρωμα στο Δημοτικό Παραδοσιακό Τραγούδι και τους Λαϊκούς Θρήνους, που ο λαός μας έγραψε και δημιούργησε για να μπορέσει να εκφράσει και να καταγράψει τα πιο σημαντικά γεγονότα, που ο ίδιος έζησε και το πως τα έζησε. Τραγούδια που μιλάνε για τα πάθη του Ιησού Χριστού και το δράμα της Παναγίας, αλλά και για τα δικά του πάθη. Τραγούδια που έγραψε για τους αγώνες του, για να παραμείνει ελεύθερος και ανεξάρτητος, όπως και ολόκληρο το ελληνικό Έθνος, αλλά και τους καθημερινούς του αγώνες για την επιβίωσή του, όπως το μεγάλο πρόβλημα της προσφυγιάς και της ξενιτιάς. Τέλος, για τους καθημερινούς αγώνες που κάνει σήμερα σε όλα τα επίπεδα για να κρατηθεί ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ. 

Συντελεστές
Μουσική επιμέλεια, επιλογή μουσικού υλικού και κείμενων αφήγησης, μουσική επεξεργασία 1ου μέρους και 2ου μέρους του προγράμματος: Λάκης Χαλκιάς

Τραγούδι: Λάκης Χαλκιάς

Αφήγηση – Απαγγελία: Δήμητρα Χατούπη (ηθοποιός)

Μουσική Διεύθυνση Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Άγγελος Ηλίας
Σολίστ: Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο – φλάουτο), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Νίκος Κρέτσης (μπουζούκι)


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες:
τ. 210 92 43 760|
 #MousikiGiaOlous


Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο:

Πειραιώς 100, Γκάζι
Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός» |Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο» |Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων