«Αθήνα ελεύθερη – Ένα μουσικό ταξίδι στην Αθήνα του 1944» με τη Συμφωνική Ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μουσική
Typography

Με την επετειακή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας δήμου Αθηναίων «Αθήνα ελεύθερη – Ένα μουσικό ταξίδι στην Αθήνα του 1944» που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», ολοκληρώνεται η σειρά εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη».

Στη συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα και με τη συμμετοχή της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων υπό τη διδασκαλία του Σταύρου Μπερή,  θα παρουσιάσει γνωστά τραγούδια από οπερέτες και επιθεωρήσεις της εποχής. Μέσα από τις μελωδίες και τα νούμερα του μουσικού θεάτρου εκείνης της περιόδου, οι συνθέσεις των Μιχαήλ Σουγιούλ, Νίκου Χατζηαποστόλου, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Ιωσήφ Ριτσιάρδη, Γιάννη Σπάρτακου και Λεό Ραπίτη θα μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα που έζησαν οι Αθηναίοι τότε, τον Οκτώβριο του 1944.

Συντελεστές
Επιμέλεια προγράμματος, έρευνα, κείμενα και δραματουργία: Απόστολος Πούλιος
Αφηγητής: Γεράσιμος Γεννατάς
Σοπράνο: Μυρσίνη Μαργαρίτη
Σοπράνο: Βαρβάρα Μπιζά
Τενόρος: Γιάννης Καλύβας
Τενόρος: Δημήτρης Ναλμπάντης
Μουσική προετοιμασία: Στέφανος Νάσος

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.
Τα δελτία εισόδου θα διανέμονται από τις 19:00 στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν  στο 210 9210810.

Σημειώνουμε ότι, οι εκδηλώσεις «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη» για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πρωτεύουσας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής οργανώνονται από το  Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμος Αθηναίων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων