Με 14 ταινίες στην «Αλκυονίδα» στις 24 και 25 Νοεμβρίου ο δήμος Αθηναίων τιμά την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Κινηματογράφος
Typography

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και ο δήμος Αθηναίων τιμά την ημέρα ευαισθητοποίησης, διοργανώνοντας στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», διήμερο φεστιβάλ ταινιών, από όλο τον κόσμο, για τη βία κατά των γυναικών.

Την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς», Νew Star Cine Ιουλιανού 42, στην Πλατεία Βικτωρίας, θα προβληθούν 14 ταινίες (από τις 5μμ έως τις 11μμ) σε ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την ομάδα “Elles tournent” που διοργανώνει διεθνή φεστιβάλ ταινιών γυναικών δημιουργών στις Βρυξέλλες.

Το Φεστιβάλ ταινιών από όλο τον κόσμο για τη βία κατά των γυναικών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της πολιτιστικής και κινηματογραφικής δημιουργίας. Οι 14 ταινίες του Φεστιβάλ (Βέλγιο, Γαλλία, Ινδία, ΗΠΑ, Πακιστάν, Λίβανο, Αγγλία, Περού, Ελλάδα), παρουσιάζουν τους χαρακτήρες των γυναικών να αντιδρούν στην εναντίον τους βία όχι μόνο καταγγελτικά ή ως θύματα. Με ισχυρή θέληση και με ευφάνταστους τρόπους, oι γυναίκες αναπτύσσουν δυναμικές και γίνονται φορείς αλλαγής. Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Καίτης Παπαρρήγα Κωσταβάρα αγωνίστριας του φεμινιστικού κινήματος που πέθανε τον Ιανουάριο του 2016.

To Φεστιβάλ είναι συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Πληροφορίες:  210-5210645/6

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Εγγραφείτε στην υπηρεσία newsletter του ΟΠΑΝΔΑ και ενημερωθείτε άμεσα και έγκαιρα για όλες τις εκδηλώσεις και τα νέα μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων