Επικαιρότητα
Περισσότερα
O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, προσκαλώντας το κοινό σε δύο ξεχωριστές βραδιές στον Εθνικό Κήπο, με ελεύθερη είσοδο.
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο και την λαμπρή πορεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίμη Πλέσσα την Κυριακή 15 Ιουνίου στο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.
Μία μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία θρησκευτικής μουσικής, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, στον Ιερό Καθολικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, στις 21:00.
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν τη δράση «ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΕΣ – ΚΑΘΕ ΡΟΔΑ ΜΕΤΡΑΕΙ – ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ», με τη συνεργασία της MONUMENTA και του M Bike.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων των γηπέδων 11χ11 και 7χ7
Η Αθήνα καλωσορίζει για πρώτη φορά το DOTS International Documentary Film Festival, ένα φεστιβάλ που επικεντρώνεται στις ταινίες μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, ενώ θα περιλαμβάνει και ένα Special Screening μεγάλου μήκους.
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στo Ουζμπεκιστάν παρουσιάζει, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) την έκθεση φωτογραφίας «Το Ελληνικό Θαύμα στην Τασκένδη» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων, από 2 έως 18 Οκτωβρίου 2025.
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025 η Συνέντευξη Τύπου του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην Αθήνα, από την Γενική Διευθύντρια, κα Τατιάνα Παππά και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή των Νυχτών Πρεμιέρας, Λουκά Κατσίκα, παρουσία της Προέδρου της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, κας Μαρίας Μπόμπολα, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΚΚΟΜΕΔ Α.Ε., κ. Λεωνίδα Χριστόπουλου, θεσμικών εκπροσώπων, συνεργατών και χορηγών.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων υποδέχονται από την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2025 μικρούς και μεγάλους για να ξεκινήσουν μία νέα εποικοδομητική χρονιά, συμμετέχοντας στα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης, που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) πρόκειται να υλοποιήσει από τον Νοέμβριο 2025 έως και τον Μάιο 2026 σεμινάρια και εργαστήρια δημιουργικής μάθησης για παιδιά και ενήλικες, στους χώρους των Κέντρων Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων.
Πέντε εβδομάδες γεμάτες δημιουργία, χαρά και παιχνίδι περιμένουν τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών (γεννημένα 2013 – 2019), που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης, που προσφέρει δωρεάν και αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, από 16 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου 2025 στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης.
Επερχόμενες Εκδηλώσεις
Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων υποδέχονται από την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2025 μικρούς και μεγάλους για να ξεκινήσουν μία νέα εποικοδομητική χρονιά, συμμετέχοντας στα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης, που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).